/ / Hoeveel weegt de Olympische gouden medaille? De samenstelling van de Olympische gouden medaille. Hoeveel kost een Olympische gouden medaille?

Olympiade is een van de meest verwachte ter wereld.sportevenementen. Veel fans kijken reikhalzend uit naar de opening van de ceremonie en verdere wedstrijden. En bij elke Spelen vragen velen zich af hoeveel de Olympische gouden medaille weegt, waarvan het gemaakt is. Medailles in Sochi waren bijvoorbeeld waarschijnlijk de grootste in de geschiedenis van de Olympische Spelen. Laten we proberen uit te zoeken hoe en waarom de parameters van de Olympische prijzen veranderen.

hoeveel weegt de gouden medaille

Van geschiedenis

De meeste atleten die veel hebben gewonnenawards, unaniem verzekeren dat de Olympische medaille het meest waardevol voor hen is. Het is niet toevallig dat velen van hen wereldcompetities overslaan om zich beter voor te bereiden op deze belangrijke fase in hun leven. De eerste "moderne" Spelen werden gehouden in 1896, en het was toen dat de eerste medailles werden ontwikkeld. Geef ze voor de eerste drie prijzen. Het is opmerkelijk dat er tijdens de spelen in de oudheid geen medailles als zodanig waren. Ze verschenen alleen in de moderne geschiedenis van de Olympische beweging. Dus, op de eerste Olympiade was de medaille voor de winnaar en de runner-up bedoeld voor zilver, de 925e test, en voor de derde plaats was een medaille bedekt met zes gram goud. Ontdek hoeveel weegt goud Olympisch de medaille van die tijd, het is niet mogelijk, het is alleen bekend dat in diameter bereikt 60 mm, en de dikte was 3 mm.

Tijdens de eerste Spelen (1896, Griekenland)de winnaars kregen 43 reeksen onderscheidingen. Aan de ene kant van elke medaille was Zeus afgebeeld met de globe waarop de godin Nika stond. Op de achterkant stond de Akropolis afgebeeld met een inscriptie in het Grieks: "International Olympic Games." Het idee van het ontwerp was van de kunstenaar Jules Chaplaine. gewicht goud Olympisch de medaille was slechts 47 gram.

Hoe veranderde het ontwerp

Geleidelijk aan het uiterlijk van medailles (grootte, diameter,ontwerp, vorm) begint te veranderen. In 1900 werden bijvoorbeeld rechthoekige prijzen uitgereikt (ze wogen 53 gram) met het beeld van de godin Nike in een lauwerkrans aan de ene kant en een atleet die op een voetstuk stond aan de andere. Bij de derde Spelen werden de Olympische medailles in reliëf gemaakt, terwijl voor het eerst bronzen kettingen speciaal voor hen werden gemaakt. Bijna 100 jaar gingen voorbij en in 1998 werden de onderscheidingen gecreëerd met een extra oor, waarin het handig was om de tape in te voegen. Vervolgens werd deze oplossing constant gebruikt.

structuur

hoeveel is een Olympische gouden medaille
Niet alleen het ontwerp, maar ook de compositie Olympisch goud medailles veranderen voortdurend, en niet alleen goud. Op de Spelen in Londen was de bronzen prijs bijvoorbeeld een fusie van koper (97%), zink (2,5%) en tin (0,5%). Zilver was 92,5% zilver en de resterende 7,5% was koper. Vreemd genoeg werd de gouden medaille ook gegoten van zilver (92,5%) en koper (6,16%), terwijl goud helemaal niets was - ongeveer 1%. Dat wil zeggen, het blijkt dat er in elk geval geen specifiek verschil is wat betreft de compositie. Het is eenvoudig om nu te berekenen hoeveel kosten Olympisch goud medaille: een bronzen onderscheiding op de markt zou een maximum van 150 roebel moeten betalen, voor zilver - iets meer dan 10.000 roebel, en een gouden zou ongeveer 20.500 roebel kosten. Is de prijs echter van belang?

Er kan echter niet worden gezegd dat er in de geschiedenis van de Spelen geen sprake van wasPuur gouden medailles. In 1908 besloten de Britten op hun Olympische Spelen om de milddadigheid van de ziel te tonen en prijzen van puur goud van het 583ste exemplaar te maken. Toegegeven, ze leken eerder op herdenkingsmunten dan op medailles. Daarom kun je je grofweg voorstellen hoeveel weegt goud Olympisch medaille - ongeveer 21 gram.

vorm

Niet zonder experimenten en qua vormawards. Natuurlijk zijn de meeste medailles nog steeds rond, maar er worden ook ovale en rechthoekige variaties gevonden. Op de Olympische Spelen in Parijs werden bijvoorbeeld zogenaamde plaques gepresenteerd - rechthoekige prijzen, waarop geen enkele inscriptie stond. En de Spelen waren beperkt tot de tentoonstelling die in Parijs werd gehouden.

olympische gouden medaille foto

In de handen of in de nek?

Een ander opmerkelijk feit is datdat tot 1960 de Olympische medailles rechtstreeks aan de handen werden gegeven, dat wil zeggen dat ze niet om de nek waren opgehangen. En de eerste om te beslissen om deze situatie te corrigeren waren de Italianen - ze creëerden een bronzen ketting in de vorm van olijftakken. Tijdens de ceremonie stonden de meisjes echter met een schaar - plotseling zou de atleet het niet leuk vinden dat ze een medaille om zijn nek willen hangen en hem niet willen geven. Innovatie heeft echter wortel geschoten en nu worden alle onderscheidingen aan de hals gehangen, waarvoor ze zijn uitgerust met een ketting of lint

In aanvulling op de vraag "hoeveel weegt goud Olympisch medaille ", velen zijn ook geïnteresseerd in het bedragprijzen die worden uitgereikt tijdens wedstrijden. Dus, de onderzoekers zeggen dat een record aantal van hen werd overhandigd op de Olympische Spelen in Sochi - ongeveer 1.300 stuks. Een dergelijke uitbreiding is te wijten aan het feit dat het spelprogramma ook breder is geworden. Stel dat er 86 sets waren op de Spelen in Vancouver en al 98 in Sochi.En bij de eerste Winterspelen in Chamonix waren er maar 16 sets prijzen (voor 9 sporten).

Olympisch gouden medaillegewicht

Huis in plaats van medaille

Maar dacht in de oudheid niet na over hoeveel kosten Olympisch gouden medaille. De oude Grieken en Romeinen wisten simpelweg niet van hun bestaan, en thuis, land, fungeerden zakken met gouden munten als beloningen. De eerste Olympische winnaar, Hercules, ontving een olijftak als beloning en nam helemaal geen aanstoot. Het is ook belangrijk dat in de oudheid alleen de winnaar werd beloond. Veel later, in 1984, werd de vraag gesteld over de toename van het aantal prijzen, en nu worden de medailles toegekend aan drie winnaars.

Olympische medaille records

De samenstelling van de Olympische gouden medaille

Records werden echter niet alleen door sporters ingesteld, maar ookprijs makers. Bijvoorbeeld, de zwaarste medailles werden uitgereikt in Vancouver - hun gewicht was 576 gram, in Salt Lake City wogen de awards 567 gram. Maar de medailles van Turijn, meer gelijkend op CD's, waren de grootste in grootte. De kleinste waren, zoals we al zeiden, medailles toegekend aan atleten in 1908 in Londen.

Awards in Sochi: functies

Het hele proces van het maken van onderscheidingen voor zogrootschalige evenementen zijn behoorlijk complex, het is geen toeval dat elke Olympische gouden medaille (de foto laat zien hoe verschillend de onderscheidingen in verschillende jaren waren) individueel en speciaal is. De monsters die zijn gemaakt voor de Spelen in Sotsji, hebben bijvoorbeeld een groot aantal inspecties en tests doorstaan. Elk exemplaar werd niet alleen visueel beoordeeld, maar ook in termen van kwaliteit. Zo bleek bijvoorbeeld dat de Sotsji-medaille bestand is tegen elk incident, of het nu gaat om zwemmen in champagne of om een ​​tandtest.

gouden olympische medaille gemaakt van

Olympische gouden medaille Sotsji gemaakt vanzilver van de hoogste standaard (voor elke prijs vergde het 525 gram metaal) en zes gram goud. Trouwens, het IOC stelt dergelijke eisen. Maar de medailles van zilver en brons waren volledig gemaakt van geschikte materialen. Het is ook opmerkelijk dat de onderscheidingen voor de Olympische Spelen en de Paralympics verschillen in gewicht, ontwerp en grootte. Bovendien zijn ze gemarkeerd met elementen van een speciaal braille-alfabet, zodat kampioenen met een slecht gezichtsvermogen de inscripties kunnen lezen.

Veel atleten houden Olympische medailles alsde belangrijkste prestatie van je leven. Maar onder hen zijn er mensen die liever de begeerde beloning afschaffen. Zo plaatste de sprinter Tommy Smith in 2010 zijn medaille te koop, maar dit werd gedaan om racisme in de Verenigde Staten te bestrijden. Een zwemmer uit Polen, Otilia Yedřichak, verkocht haar medaille om kinderen met leukemie te helpen.